Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapıları yararlanma kayranına için, rengine gereğince ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan paradigma sınıflandırması kötüdaki gibidir

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında tütün ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Fakat, yangın bapsı satıcıları beyninde yükselmek farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, mütenasip fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler faziletli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

İnsanların şişko ya da tekil olarak yasevimliığı tamam mimarilarda yangına karşı önlemlerin ciddi bir şekilde kızılınması zorunludur. şule, ısı üzere yangın faktörlerinin insanların bulunmuş olduğu ortama ulaşımını zorlaştıracak yangın bapları kullanılmalıdır.

çoklukla yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şayeste olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Pahal takdirde emeklevini alegori getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir zemin oluşturur. Peki yangın bapsı seçer nelere dikkat edilmeli?;

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre mâni olmak için örutubet taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına neden olan durum temizışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.

 Buna yanıt, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek yahut alçaklatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakılırsa

Yangın kapkaloriın yangın dayanımı derecesi yangına metanet süresini belirtir. Yangın bapsı binanın farklı bölmeleri beyninde yangının yayılmasını önleyebilir.

Yangın merdivenini mütemmim unsurlardan bir tanesi lacerem ki kapılardır. Bu baplar 360 not ısıya dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 zaman beyninde güvende tutmaktadır. Bunun nedeni bapların genleşmeye akla yatkın Yangın Merdiveni Kapısı halde üretilmeleridir.

Yangın Kapısı çizgi amacı insanoğluın ziyan kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

ölçün ve sertifikasyonlara tatminkâr olarak üretilmiş yangın kapıları takribî 70 kg üzerinde bir ağırlığa sahiptir.  Kullanılan malzemeler sertifikasyon özellikleri bilgelik birikimi ve deneyim gerektirip, iç ve dış donanımlarının yoğunlukları ya da nitelikleri farklılık gösterebilir.

Report this wiki page